Magnetoterapie

Efectul terapeutic


Este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola.

Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.


Actiunea magnetilor

In urma studiilor s-a constatat ca efectul actiunii magnetilor este vizibil dupa circa 2 ore de la aplicarea in zona cu probleme. De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna  a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.

Magnetii se aplica pe corp, pe punctele meridianelor energetic, pe zonele cu probleme sau pe zonele dureroase. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor.

Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor si vindecarea mult mai rapida.


Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:


- boli ale sistemului nervos central si periferic, nevralgii, pareze, dureri fantoma.
- dureri de cap, migrene
- boli reumatice  degenerative, inflamatorii ( in faza acuta sau cronica), osteoporoza, reumatism extraarticular, coxartroza, gonartroza, spondiloza vertebrala.
- dureri menstruale
- contuzii, luxatii, entorse, fracturi, leziuni musculare, pseudoartroze, necroza capului femural
- insomnii
- probleme cu circulatia sangelui
- probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare
- stres, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice


Cine nu ar trebui sa foloseasca magnetii?


- femeile insarcinate
- persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
- persoanele care au cancer
- persoanele care folosesc proteze auditive
- persoanele care in urma unor operatii folosesc proteze metalice