Masaj anticelulitic

Este vorba de un masaj  pe care mai corect l-am putea numi masaj de slabire si remodelare corporeala.

De ce?

Celulita din punct de vedere medical este o inflamatie a anumitor celule cu o anumita localizare fiind bine argumentata de examenul clinic si cel de laborator (markerii inflamatori) . Celulita "moderna" este de fapt o denumire populara a depozitelor adipoase care deformeaza oarecum structura pielii rezultand miraculoasa "coaja de portocola"(apropos si la un copil mic si grasut putem observa aceasta coaja de portocala, deci...).

Masajul "anticelulitic" este un masaj mai energic urmarindu-se cresterea vascularizatiei la nivelul pielii, ce nu va face altceva decat sa reduca depozitele adipoase. In prealabil trebuie vazut daca nu este vorba de o tulburare glandulara, de alimentatie poate chiar nervoasa atunci cand avem de a face cu o persoana supraponderala.

In acelasi timp nu trebuie ignorata contributia dietei si a sportului pe care le recomandam individualizat pentru fiecare pacienta in parte.


Beneficii si efecte:


- refacerea pielii si a tesutului celular subcutanat
- favorizeaza scaderea depozitelor de grasime tonificand musculatura subiacenta si conferind pielii in ''coaja de portocala'' un aspect sanatos, placut si natural
- cresterea elasticitatii si supletii pielii
- evacuarea reziduurilor metabolice si a retentiilor hidrice
- descuamarea celulelor moarte si favorizarea unui proces de intinerire a pielii
- cresc schimburile respiratorii la nivel tegumentar ceea ce contribuie la mentinerea unei stari mai bune de sanatate si igiena
- prin intermediul unor zone reflexogene influenteaza anumite organe si, in acelasi timp, contribuie la termoreglare
- vasodilatatie activa cu cresterea vitezei de circulatie sanguina


Masaj anticelulitic cu ventuze

Reprezinta o aplicare noua a unei tehnici stravechi. Se folosesc ventuze ca cele ale bunicii.

Cu ajutorul unei pompe de vid, se scoate aerul din ventuza aplicata pe piele si in functie de tensiunea din ventuza care poate fi mai mare sau mai mica in functie de rezistenta pacientului, aceasta se poate plimba pe zona care are o problema.

Efectul este foarte rapid ventuza masand in mod uniform grupa musculara.

Tehnica masajului cu ventuze a readus pentru noua generatie indeletniciri pe care bunica le practica in vremuri de mult apuse. Cand pe vecini ii "durea spatele", cand raceau, cand "capatau junghiuri", exista in apropiere cu siguranta o persoana care stia sa puna ventuze.

Acum s-a revenit la aceasta metoda, sigur ca tehnica este mult imbunatatita, situatiile in care se aplica fiind foarte numeroase, de la tratamentul anticelulitic la tratamentul durerilor musculare si osoase, a nevralgiilor dar si a masajului de relaxare.

Accelerarea circulatiei in zona masata aduce cu sine o imbunatatire a starii generale dar si  reducerea celulitei care le da atata bataie de cap femeilor.

Masajul anticelulitic, pe langa latura sa estetica, aduce pacientei toate celelalte beneficii ale masoterapiei.