Masaj de relaxare

Desi considerat de catre unii un lux, in lumea de azi, in care bolile provocate de stres sunt tot mai numeroase si mai grave, masajul, de orice fel, trebuie sa devina parte integranta din cotidian pentru fiecare dintre noi.

Masajul reprezinta prelucrarea metodica a partilor moi, prin mijloace manuale sau mecanice, in scop fiziologic, curativo-profilactic sau terapeutic. Se realizeaza prin framantarea, mangaierea si apasarea sistematica a tesuturilor cu scopul de a induce o crestere a starii de bine, o imbunatatire a starii de sanatate, precum si o relaxare totala.

Gama afectiunilor in care se foloseste masajul ca terapie este extrem de larga. Cu exceptia catorva contraindicatii, practic nu exista limite pentru aplicarea acestuia. Indicatiile si contraindicatiile trebuie sa tina seama si de particularitatile individuale ale pacientului si ale bolii.

Cotraindicatiile masajului:

Efecte si beneficii:


Terapia se adreseaza tuturor persoanelor, mai ales celor cu un ritm de viata intens (stresant) ce vor sa-si mentina sanatatea si sa combata stresul intr-un mod natural si placut.