Terapie cu ventuze

Terapia cu ventuze se aplica înca din vechime, cu succes, în cazul "junghiurilor", tusei, bronsitei, durerilor reumatismale, nevralgiilor sau chiar al simplelor raceli.
Aplicarea ventuzelor de sticla sau de plastic este o tehnica mereu actuala, cu efecte benefice în dureri musculare, afectiuni respiratorii si celulita.
Aplicarea ventuzelor produce un aflux al sangelui în zonele bolnave, grabind resorbtia toxinelor, vindecarea si disparitia simptomelor.


Efectele ventuzei din plastic


           Aplicarea ventuzelor se face in diferite locuri acupunctuale ale corpului in funtie de tipul bolii. Pentru asta folosim experienta din acupunctura. Astfel este precizat, ca energia vitala, asa zisul QI, sa circule pe anumite cai ale corpului. Stimularea acestor cai ajuta la afluxul energiei vitale si restabilizarea echilibrului. Astfel dezvolta efect asupra organelor interne si ajuta la insanatosire. Prin aspirarea pielii in ventuza, stimulam circulatia arteriala, astfel energia vitala creste sub teritoriile acoperite cu ventuza.


Avantajele ventuzelor din plastic:


Nu este nevoie de folosirea focului si spre deosebire de ventuzele din sticla, are o serie de avantaje:
- se poate folosi si in locurile mai delicate, neplate ale corpului.
- puterea aspirarii pielii este usor de controlat

Ventuzele se aplica pe spate, în zonele dureroase, si pe punctele de pe meridianele energetice. Pielea este absorbita în interiorul lor si se învineteste.

In functie de culoarea rezultata dupa extragerea ventuzei, se poate determina starea de sanatate a organului care se afla in zona unde s-a aplicat ventuza.

Astfel:

1) semne violet inchise: alimentare sanguina insuficienta si capacitate de trecere redusa a sangelui, staze sanguine;
2) semne violete cu pete: raceala care se raspandeste si staza sanguina;
3) semne mici imprastiate de culoare violeta de intensitati diferite: stagnarea energiei si staza sanguina;
4) semn rosu aprins: insuficienta yin, insuficienta sanguina si hiperfunctia focului (temperatura, starea morbida) din cauza lipsei yin;
5) semn de culoare rosie inchisa: hiperlipemie temperatura vatamatoare;
6) semne de culoare alb-cenusie care nu sunt calde la pipait: simptome de boala provocate de insuficienta si cu existenta frigului launtric, umezeala patogenica;
7) suprafata semnelor e cu riduri si se simte o mancarime usoara: simptome de boala provocate de vant patogen si umiditate patogena;
8) pe partea interioara a ventuzei se formeaza picaturi de apa: aceasta portiune a trupului a fost umeda;
9) pe locul urmelor au aparut bule de apa deci in organism e umezeala ridicata: daca in bule e apa cu sange acest fapt indica existenta temperaturii, umezelii si toxinelorContraindicatiile terapiei cu ventuze

Nu se face terapie cu ventuze persoanelor suferind de maladiile de mai jos

-hemofilie
-leucemie
-anemie maligna
-trombophenie
-alte boli sanguine