Termoterapie

Înca din cele mai vechi timpuri, cei care s-au ocupat cu vindecari, indiferent ca au fost vraci, medici sau terapeuti  au observat ca în cazurile în care aplicau caldura în anumite locuri ale corpului puteau sa stapâneasca mai usor boala, indiferent de localizare.

Galen afirma ca daca ar avea posibilitatea sa aplice caldura sau sa modifice temperatura corporala, ar putea vindeca toate afectiunile. Aceasta ,a fost o observatie foarte importanta care a fost pentru prima data valorificata de catre Kneipp, cel ce este socotit parintele medicinei alternative. Acesta a folosit baile calde pentru ca putea sa asigure modificarea temperaturii corporale cu efecte foarte puternice în procesul vindecarii. Dupa el foarte multi terapeuti si medici  au încercat diferite procedee care sa modifice temperatura corporala în folosul vindecarii  diferitelor  afectiuni.

Spitalele mari din toate tarile lumii folosesc azi termoterapia.
 
In Cabinetul de recuperare medicala "Jurca" termoterapia se realizeaza cu SARE incalzita, sub doua forme:

- saculeti de sare.
- caramizii de sareCaramizile de sare sunt realizate din roca de sare, cu duritate ridicata, apropiata de duritatea marmorei si cu densitatea de cca. 2,6 kg/dm3, ceea ce este egala cu cea a betonului.
Datorita compozitiei chimice, a masei mari de sare si a formei regulate, aceasta caramida de sare este un foarte bun acumulator de caldura, având si inertie termica ridicata. Poate fi folosita cu succes în tratarea difeitelor afectiuni reumatismatismale, dureri musculare, dorsale, raceli, stari de frig, etc.

Particularitatea importanta a caramizii de sare este ca prin încalzire si prin inertia termica ridicata, acesta emana continuu si pe durata lunga o mare cantitate de ioni de sare, Iod, Brom, Calciu, etc., ioni care sunt introdusi în organism prin respiratie si prin absortia la nivelul pielii, tratând direct afectiunile.